Tartalom és marketing

10 tanács laptop vásárláshoz

Útmutató 10 lépésben használt laptop vásárláshoz


használt laptop vásárlásHasznált termékek megvásárlása mindig környezetkímélő választás, ám könnyen eltanácstalanodhatunk az interneten vásárlók történetei alapján. Ahhoz, hogy gátat szabjunk ezeknek az aggodalmaknak, itt van egy 10 pontos lista, és ha minden tételt ellenőrzünk, jó eséllyel találunk egy számunkra megfelelőt.

Legtöbben nem átallunk használt autót vásárolni, mégis mikor használt laptopról van szó, kissé elfintorodunk. A technikai ipar mindent megtesz annak érdekében, hogy új termékei tükrében a régik elavultnak tűnjenek. Blokkolják a legegyszerűbb hardverfrissítéseket is, és olyan csúcsminőségű modelleket árulnak, melyek néhány éven belül megtörnek. Ez ne riasszon el a használt számítógép vásárlástól, de tudnod kell, hogy vannak sérült gépek – némi kutatásra, elszántságra, és alapvető ismeretekre van szükség a jó döntés megszületéséhez.

1. lépés: A döntés – a legjobb használt laptop kiválasztása


tanácsok online vásárláshozValószínűleg a legfrissebb és legmenőbb termékről álmodozol, de ehelyett nézz meg párat a legjobb tavalyi számítógépekből. Ezek azok a laptopok, melyek közül érdemes választanod a használt áru piacán – és általában ugyanazokat a feladatokat látják el, mint az idei modellek.

2. lépés: Hol lehet vásárolni


Döntsd el, hol fogod megvásárolni a laptopodat. Van néhány lehetőséged: a legkézenfekvőbb helyi kereskedőktől vagy közvetlenül a gyártótól. A felújított modellek megvásárlása a gyártótól valamivel drágább lehet, de mellékelt garanciával jár és ez megnyugtatja aggódó lelkedet. Vannak olyan szakboltok, szervizek, ahol a használt laptopot megvizsgálják, szükség esetén megjavítják és 1 éves garanciát vállalnak a náluk vásárolt laptopra. (Példaként egy ilyen szakszerviz elérhetőségét  cikk alatt megadtuk). 

3. lépés: Repedések és hibák

törött laptop vásárlás
Ellenőrizned kell a károkat. Először is vizsgáld meg kívülről a készüléket, majd vedd észre, hogy a külsőségeknek nincs akkora jelentősége, mindaddig, amíg a számítógép működik. De ha úgy tetszik, megpróbálhatsz pár forintot lealkudni az árából amiatt, hogy külsérelmi nyomok fedezhetők fel a notebook műanyagán, fém felületein. Azt a laptopot, amelynek képernyőjén lőtt sebek láthatók, inkább ajánljad a rendőrségi nyomozati anyaghoz csatolni.

4. lépés: A képernyő színe, szemcséssége


laptop designAz egyik legdrágább dolog, amit cserélni lehet egy laptopon, az éppen a fent említett képernyő, más szóval monitor (szervizekben leginkább az előkelő kijelző szóval illetik). A notebook bekapcsolása után ellenőrizd az esetleges lila vagy rózsaszín elszíneződéseket (vigyázat, a képernyőről beszélünk, nem a dizájnról!) és ha találsz ilyet az online vásárolt notebookon, küldd vissza az eladónak vagy ne vedd át a kézbesítő szolgálattól a rád sózni kívánt a számítógépet. Nem éri meg a macerát és zűrzavart, pláne nem a magas javítási költségeket akkor sem, ha egyes szervizekben csak az új kijelzőt kell kifizetned, a beszerelés ingyenes. Ugyanezt kell tenned, ha a kijelző szemcsés, pixeles vagy színes sávok jelennek meg rajta. 

5. lépés: A bemenetek tesztelése


használt laptop vásárlás tanácsokEllenőrizd az összes bemenetet, aljzatot és vezeték nélküli kapcsolatot, mint például a Bluetooth vagy Wi-Fi. Ezek közül sok kapcsolódik az alaplaphoz, amit költséges helyettesíteni. Ha az egyik USB-port meghibásodott, de neked elég a többi három, akkor vedd meg. Ha a fejhallgató-csatlakozó is meghibásodott, de neked van Bluetooth fejhallgatód, akkor örülj neki. Csak ésszerű kompromisszumba menj bele, és csak akkor, ha az értéket és az árat arányosnak gondolod.

6. lépés: Nézd meg, hogy jól működik-e a merevlemez


Ellenőrizd a merevlemez-meghajtókat és ne feledd, hogy a meghajtók helyettesítése általában nem kerül sokba. Más az alkupozíciód, ha van otthon egy tartalék winchestered.

7. lépés: Ellenőrizd a CD meghajtót


Vizsgáld meg az adathordozók egészségi állapotát, melyet a meghajtónak támogatni kell – CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD + R DL stb.

8. lépés: Az akkumulátor élettartamának tesztelése

laptop akkumulátor élettartam
Ha túl gyorsan lemerül a notebook akkumulátora töltés után, próbáld meg rábírni az eladót egy árcsökkentésre, hogy így pótolhasd a csereakkumulátor költségeit, melyet legtöbbször csak elég magas áron szerezhet be.

9. lépés: Folyamodj segítséghez


Ha nem szeretnéd te magad elvégezni ezt a sok tesztet vagy ha egy szakvéleményt szeretnél, a legtöbb javítóhelyen nem kérnek majd sokat egy teljes diagnosztikai ellenőrzésért. Amikor a használt laptopod kevesebbe kerül, mint az eredeti ár fele, akkor még pár ezer forint nem számít majd nagy kiadásnak.

10. lépés – Összegzés


Ha interneten vásárolsz, ne írj visszajelzést addig, amíg mindent nem ellenőriztél. Ha bármilyen komoly problémát észlelsz, nyugodtan küldd vissza a számítógépet.

Ne izgulj, ha nem lesz minden tökéletes az első perctől fogva. Ne feledd, hogy az embereknek gyakran a vadiúj számítógépeikkel is problémáik vannak. Még ha kisebb összegeket is kell majd javításra vagy upgrade-re fordítanod, megbizonyosodhatsz arról, hogy a döntésed környezetbarát és gazdaságos volt.

(tovább…)

tartalom-marketing-blog

Ez a blog a tartalommarketing eszközeivel segíti elő egyes támogatott weboldalak kulcsszavas Google-helyezéseinek javítását az organikus találatok közt. További információk, tanácsok a honlapoptimalizálásról: Első helyre, oldalra kerülés a Google-keresőben SEO-szakember tanácsaival | Tartalommarketing - honlap kereső zöld marketing

Télikert képek – Teraszbeépítés

télikert képek - lépcsőNézegessen télikert-lépeket! Fotók télikertekről, beépített teraszokról. Görgessen lejjebb!

 

Terasz beépítés – télikert gyártás

A télikert egy többszörösen zöld megoldás.

  1.  Biztosítja a természet közelségét, növeli a zöldterületet olyan környezetben, ahol a beton, a fém, az üveg és a műanyag kiszorította a fákat, virágokat. Növényeket ment át a növény nélküli területre, megőrzi az élővilág egy kicsi darabját, ezzel hozzájárul a fajok fennmaradásához és a biodiverzitás megőrzéséhez.
  2. A zöld növények napfény hatására oxigént termelnek a fotoszintézis révén, ezzel javítják a lakás légterének oxigéntartalmat és ha nagyon pici mértékben is, de javítják a Föld légkörének összetételét.
  3. Mivel a télikertek üvegfallal és üvegtetővel vannak elválasztva a külvilágtól, érvényesítik az üvegházhatást: a télikert belső felületei felmelegszenek a napsugárzás hatására, ám a hősugarak számára az üveg átlátszatlan, így a meleg bennreked és a hő átadódik az épülettel közös falakon át a szomszédos helyiségeknek – így fűtési szezonban kevesebb gázt, szenet, fát kell elégetni a kellemes klíma fenntartásához, azaz csökken a fosszilis energiahordozók felhasználása és a károsanyag-kibocsájtás.

A fenti okok is közrejátszhatnak abban, hogy egyre több ház teraszát építik be tulajdonosaik: az eddig csak három évszakban használható terasz téliesítése gyakorlatilag egy szobát ad a lakáshoz és megoldja a szobanövények téli tárolását is. Mindehhez ráadásul a beüvegezett terasz vagy erkély igen esztétikus látvány és nagyban növeli az ingatlan értékét.

Budapesten professzionális cégek sokasága foglalkozik télikertgyártással, teraszbeépítéssel. A tervezés, az ajtók, ablakok, tetőelemek legyártása és a helyszíni beszerelés szakértelmet igényel – ne kísérletezzen házi módszerekkel, bízzon meg erre szakosodott építkezési vállalkozókat – eztán élvezze lakása zöld oázisát minden évszakban.  

Bőséggel talál további ötleteket, megoldásokat az egyik legmegbízhatóbb és legkedvezőbb árajánlatokat adó budapesti kivitelező cég honlapján, itt:

Szolgáltatás Budapesten:  Teraszbeépítés, télikertgyártás. A télikert építés többszörösen zöld megoldás, érvényesül benne a környezetvédelem és az energiatakarékosság is. Télikert fotók, terasz építés, ajtó és ablak gyártás, terasz beüvegezés, medencefedés, ház, épület, lakás. Virág- és növény- képek, fotó, galéria, zöld, környezet, természet, növények elhelyezése a lakásban, napfény, sugárzás. Fotó-galéria budapesti télikertekről: szobanövény, dísznövény. Üveg ajtó, tető, ablak

tartalom-marketing-blog

Ez a blog a tartalommarketing eszközeivel segíti elő egyes támogatott weboldalak kulcsszavas Google-helyezéseinek javítását az organikus találatok közt. További információk, tanácsok a honlapoptimalizálásról: Első helyre, oldalra kerülés a Google-keresőben SEO-szakember tanácsaival | Tartalommarketing - honlap kereső zöld marketing
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!