Tartalom és marketing

10 tanács laptop vásárláshoz

Útmutató 10 lépésben használt laptop vásárláshoz


használt laptop vásárlásHasznált termékek megvásárlása mindig környezetkímélő választás, ám könnyen eltanácstalanodhatunk az interneten vásárlók történetei alapján. Ahhoz, hogy gátat szabjunk ezeknek az aggodalmaknak, itt van egy 10 pontos lista, és ha minden tételt ellenőrzünk, jó eséllyel találunk egy számunkra megfelelőt.

Legtöbben nem átallunk használt autót vásárolni, mégis mikor használt laptopról van szó, kissé elfintorodunk. A technikai ipar mindent megtesz annak érdekében, hogy új termékei tükrében a régik elavultnak tűnjenek. Blokkolják a legegyszerűbb hardverfrissítéseket is, és olyan csúcsminőségű modelleket árulnak, melyek néhány éven belül megtörnek. Ez ne riasszon el a használt számítógép vásárlástól, de tudnod kell, hogy vannak sérült gépek – némi kutatásra, elszántságra, és alapvető ismeretekre van szükség a jó döntés megszületéséhez.

1. lépés: A döntés – a legjobb használt laptop kiválasztása


tanácsok online vásárláshozValószínűleg a legfrissebb és legmenőbb termékről álmodozol, de ehelyett nézz meg párat a legjobb tavalyi számítógépekből. Ezek azok a laptopok, melyek közül érdemes választanod a használt áru piacán – és általában ugyanazokat a feladatokat látják el, mint az idei modellek.

2. lépés: Hol lehet vásárolni


Döntsd el, hol fogod megvásárolni a laptopodat. Van néhány lehetőséged: a legkézenfekvőbb helyi kereskedőktől vagy közvetlenül a gyártótól. A felújított modellek megvásárlása a gyártótól valamivel drágább lehet, de mellékelt garanciával jár és ez megnyugtatja aggódó lelkedet. Vannak olyan szakboltok, szervizek, ahol a használt laptopot megvizsgálják, szükség esetén megjavítják és 1 éves garanciát vállalnak a náluk vásárolt laptopra. (Példaként egy ilyen szakszerviz elérhetőségét  cikk alatt megadtuk). 

3. lépés: Repedések és hibák

törött laptop vásárlás
Ellenőrizned kell a károkat. Először is vizsgáld meg kívülről a készüléket, majd vedd észre, hogy a külsőségeknek nincs akkora jelentősége, mindaddig, amíg a számítógép működik. De ha úgy tetszik, megpróbálhatsz pár forintot lealkudni az árából amiatt, hogy külsérelmi nyomok fedezhetők fel a notebook műanyagán, fém felületein. Azt a laptopot, amelynek képernyőjén lőtt sebek láthatók, inkább ajánljad a rendőrségi nyomozati anyaghoz csatolni.

4. lépés: A képernyő színe, szemcséssége


laptop designAz egyik legdrágább dolog, amit cserélni lehet egy laptopon, az éppen a fent említett képernyő, más szóval monitor (szervizekben leginkább az előkelő kijelző szóval illetik). A notebook bekapcsolása után ellenőrizd az esetleges lila vagy rózsaszín elszíneződéseket (vigyázat, a képernyőről beszélünk, nem a dizájnról!) és ha találsz ilyet az online vásárolt notebookon, küldd vissza az eladónak vagy ne vedd át a kézbesítő szolgálattól a rád sózni kívánt a számítógépet. Nem éri meg a macerát és zűrzavart, pláne nem a magas javítási költségeket akkor sem, ha egyes szervizekben csak az új kijelzőt kell kifizetned, a beszerelés ingyenes. Ugyanezt kell tenned, ha a kijelző szemcsés, pixeles vagy színes sávok jelennek meg rajta. 

5. lépés: A bemenetek tesztelése


használt laptop vásárlás tanácsokEllenőrizd az összes bemenetet, aljzatot és vezeték nélküli kapcsolatot, mint például a Bluetooth vagy Wi-Fi. Ezek közül sok kapcsolódik az alaplaphoz, amit költséges helyettesíteni. Ha az egyik USB-port meghibásodott, de neked elég a többi három, akkor vedd meg. Ha a fejhallgató-csatlakozó is meghibásodott, de neked van Bluetooth fejhallgatód, akkor örülj neki. Csak ésszerű kompromisszumba menj bele, és csak akkor, ha az értéket és az árat arányosnak gondolod.

6. lépés: Nézd meg, hogy jól működik-e a merevlemez


Ellenőrizd a merevlemez-meghajtókat és ne feledd, hogy a meghajtók helyettesítése általában nem kerül sokba. Más az alkupozíciód, ha van otthon egy tartalék winchestered.

7. lépés: Ellenőrizd a CD meghajtót


Vizsgáld meg az adathordozók egészségi állapotát, melyet a meghajtónak támogatni kell – CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD + R DL stb.

8. lépés: Az akkumulátor élettartamának tesztelése

laptop akkumulátor élettartam
Ha túl gyorsan lemerül a notebook akkumulátora töltés után, próbáld meg rábírni az eladót egy árcsökkentésre, hogy így pótolhasd a csereakkumulátor költségeit, melyet legtöbbször csak elég magas áron szerezhet be.

9. lépés: Folyamodj segítséghez


Ha nem szeretnéd te magad elvégezni ezt a sok tesztet vagy ha egy szakvéleményt szeretnél, a legtöbb javítóhelyen nem kérnek majd sokat egy teljes diagnosztikai ellenőrzésért. Amikor a használt laptopod kevesebbe kerül, mint az eredeti ár fele, akkor még pár ezer forint nem számít majd nagy kiadásnak.

10. lépés – Összegzés


Ha interneten vásárolsz, ne írj visszajelzést addig, amíg mindent nem ellenőriztél. Ha bármilyen komoly problémát észlelsz, nyugodtan küldd vissza a számítógépet.

Ne izgulj, ha nem lesz minden tökéletes az első perctől fogva. Ne feledd, hogy az embereknek gyakran a vadiúj számítógépeikkel is problémáik vannak. Még ha kisebb összegeket is kell majd javításra vagy upgrade-re fordítanod, megbizonyosodhatsz arról, hogy a döntésed környezetbarát és gazdaságos volt.

(tovább…)

tartalom-marketing-blog

Ez a blog a tartalommarketing eszközeivel segíti elő egyes támogatott weboldalak kulcsszavas Google-helyezéseinek javítását az organikus találatok közt. További információk, tanácsok a honlapoptimalizálásról: Első helyre, oldalra kerülés a Google-keresőben SEO-szakember tanácsaival | Tartalommarketing - honlap kereső zöld marketing

Az online marketing-stratégia tartalma

Tartalommarketing-stratégia az online világban

tartalom-marketing-strategiaEgy tudományos igényű dolgozat szerint az online marketing területén a hosszú távú stratégiai tervezés nem lehet eredményes, mivel az internetes tartalmak efemer jellegűek, azaz nem mutatnak kellő stabilitást, állandóságot ahhoz, hogy a felismerhető trendek alapján kidolgozhatóvá váljon a marketing stratégia. Példaként az online tartalomkeresésben mindenhatóvá vált Google-kérést említi a cikk, vagyis azt, hogy a keresőtalálatokban elért top helyezések megszerzése mennyire fontossá vált, és hogy ezt egy évtizeddel ezelőtt még nem lehetett előrelátni, és így az akkor készült hosszú távú stratégiai koncepciók mára használhatatlanná váltak. Egy másik példa az okostelefon-alkalmazásokra utal: ezeknek az applikációknak a használata manapság a legfontosabb hirdetési platformok egyike, megjelenésüket és viharos gyorsasággal történt elterjedésüket még öt évvel ezelőtt sem tartalmazhatta egyetlen stratégiai tervdokumentáció sem.

Ezeknek a megfontolásoknak  az alapján a rövid távú taktikai lépések és azonnali reakciókra épülő megoldások hatékonyabbaknak bizonyulhatnak a távlatos gondolkodásra alapozott tervezésnél és stratégiai koncepcióknál.

Egy példa a jó tartalom-marketing módszerre: 

Laptop akkumulátorok töltése

Az ajánlott cikk gyakorlatias kérdéssel foglalkozik, nevezetesen azzal, hogy a hordozható számítógépek feltöltésekor milyen eljárásokkal lehet alkalmazni annak érdekében, hogy a tölthető tápegységek minél hosszabb életűek legyenek.

A marketing cikk tartalma pontokba foglalva ismerteti azokat a trükköket, amelyek az akkumulátorok élettartamát növelik.

laptop-akkumulator-toltesEközben nem említik, hogy az egyik legfőbb követelmény a jó laptop töltő és annak kifogástalan működése, ugyanígy szót sem ejtenek arról, melyik webáruházban érdemes igen adaptert beszerezni. Mivel azonban a cikk végén ott találjuk a webshop honlapjára mutató linket, nem lehet kétségünk afelől, hogy marketing célú írással van dolgunk és mivel a hangsúly nem a termék dicséretére esik, hanem inkább a felhasználó számára praktikus tanácsokat ad, abban is biztosak lehetünk, hogy

a szerző tartalommarketing módszerét alkalmazva és a felhasználói igényekhez igazodva közvetett úton ösztönzi olvasóit vásárlásra

éppen az adott webáruház kínálatából. A tartalommarketingnek ugyanis éppen ez a legfőbb vonása, nem tukmál, nem ajnároz sem terméket sem szolgáltatást, hanem:

értékes közreadott tartalmak révén irányítja az érdeklődést valamelyik árufeleségre.

Ennek az eljárásnak a módszertanát azonban nem nevezhetjük stratégiának, hanem sokkal inkább olyan elvi koncepciónak, amely a gyakorlatban mindig a pillanatnyi igényekhez igazodik. 

Nyilvánvaló, hogy ha a mobil személyi számítógépek: notebookok, tabletek, netbookok nem lennének ennyire elterjedtek az utóbbi esztendőkben, akkor a cikk sem ezen eszközök áramforrásának a problematikájával foglalkozna és nem tartaná fontosnak eligazítani az olvasót abban a kérdésben, hogy laptopja akkumulatorát hogyan teheti hosszabb életűvé. Az ilyen cikk taktikai és nem a stratégiai megfontolásból készül, és jól példázza az első ajánlott dolgozatban felvetett elméleti kérdést.


(tovább…)

tartalom-marketing-blog

Ez a blog a tartalommarketing eszközeivel segíti elő egyes támogatott weboldalak kulcsszavas Google-helyezéseinek javítását az organikus találatok közt. További információk, tanácsok a honlapoptimalizálásról: Első helyre, oldalra kerülés a Google-keresőben SEO-szakember tanácsaival | Tartalommarketing - honlap kereső zöld marketing
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!