Tartalom és marketing

Keresőmarketing, Google optimalizálás

google optimalizálás

A TOP Google- helyezés több megrendelést hoz

Honlapoptimalizálás és keresőmarketing

A cél és a lényeg: kurrens kulcsszavakkal TOP helyezést szerezni a Google keresőben. Ha a rákeresők a találati lista élén látják a honlapodat, rá is kattintanak. Ha rákattintottak, meg is nyitják. Ha megnyitották, elolvassák. Ha ott találják a keresett terméket, jó eséllyel meg is rendelik. A legtöbb böngésző az első oldal tíz  kínálatából választ, kétharmaduk jellemzően a TOP3-ból. No hogy lehet az első találatok közé kerülni egy weboldallal? A főnököm, akinek a személyi titkára vagyok, már tudja. De ő sem így született. Elmeséli, hogyan kezdte:

Így kezdtem az optimalizálást

Épp 10 éve, 2006-ban találkoztam először a SEO fogalmával, és akkor mindjárt bele is cseppentem a sűrűjébe, mivel beneveztem az első magyar keresőoptimalizáló versenyre, amelynek pillangószív volt a kulcsszava. Bár abszolút outsider voltam a témában és inkább csak ösztöneimre hallgatva igyekeztem jó eredményt elérni, mégis az ötödik lettem. A következő évben már díjazásos, félig-meddig profi verseny indult linkfelhő keresőkérdéssel, még itt is sikerült a 10. helyet elérnem. A 2008-as, II. díjazásos, már vérprofinak mondható, egymillió forint összdíjazású erőpróbában (seonyár2008) nem kerültem az élmezőnybe. Viszont e három versenyben való részvétel során fontos gyakorlati tapasztalatokra tettem szert. Ezek alapján ettől kezdve elég erősen odafigyeltem saját oldalaim SEO-vonatkozásaira és apránként az elméletet és a szakmai fogásokat is megtanultam.

No de mi is a keresőoptimalizálás és keresőmarketing?

Meghatározásom:

Az interneten folyó online marketing egyik ága a Google-helyezések javítását célzó az ún. keresőmarketing. A kifejezés több tevékenységet összefoglaló gyűjtőfogalom. Legfőbb összetevője a keresőoptimalizálás, továbbá a fizetett találatok és listák alkalmazása, a linkmarketing, közösségi marketing, pr és tartalommarketing és más szerteágazó online tevékenységek. Ezen belül a keresőoptimalizálás – SEO célja az, hogy egy adott honlap minél jobb helyezést érjen el a normál (organikus) találatok közt a honlap üzemeltetője által fontosnak tartott keresőkifejezésekre. Általában normál (vagy organikus) találatoknak azokat a keresők által kilistázott találatokat nevezzük, amelyek csupán a keresőmotorok belső logikája alapján kerültek a találati lista adott helyére. A keresőoptimalizálás két fő iránya a belső és a külső SEO-munka: az előbbi keretében magát az oldalt tesszük minél alkalmasabbá arra, hogy adott keresésekre jó helyezést érhessen el (belső struktúra, formális és érdemi tartalom), az utóbbi során külső erőforrásokat (más webhelyeket) igénybe véve érünk el (építünk) az oldal számára minél hatékonyabb támogatottságot.

google-keresomarketingA három verseny során szerzett gyakorlati tapasztalatokkal (és persze némi elméleti tudás beszerzésével) nem csupán azt értem el, hogy saját webhelyeim többségét előre sorolja, „szereti a Google”, hanem időnként külső SEO-megbízásokat is kaptam és olykor el is vállaltam egyet-egyet. Barátaim oldalait is gyakran felhúztam a Google-listák élére. De aztán beleuntam a dologba, külső munkákat nem vállaltam, bár saját oldalaimra odafigyeltem, de különösebben ezekkel sem igyekeztem a Google-listákat meghódítani.

Változás aztán 2011-ben történt. Akkor egy rámenős üzletasszony rám bukkant, s mint amatőr keresőoptimalizátort, rábeszélt, hogy vállaljam el első szakmai honlapja Google-optimalizálását. Erre rá is álltam, sőt, már a legfontosabb előkészületeket is elvégeztem, amikor kiderült, hogy mégsem tudunk megegyezni. Ám nem sokkal ezután megtalált egy másik vállalkozó…

2012-ben már több projektem is volt. A honlapoptimalizálásról számos cikket írtam az évek folyamán és most éppen a mobil marketing – tömeges sms küldés, valamint a télikertgyártás és teraszbeépítés kulcsszavakra gyúrok. 

tartalom-marketing-blog

Ez a blog a tartalommarketing eszközeivel segíti elő egyes támogatott weboldalak kulcsszavas Google-helyezéseinek javítását az organikus találatok közt. További információk, tanácsok a honlapoptimalizálásról: Első helyre, oldalra kerülés a Google-keresőben SEO-szakember tanácsaival | Tartalommarketing - honlap kereső zöld marketing

Szecessziós télikert ólomüveg ablakokkal

wintergarden

Ólomüveg ablak a szecessziós télikertben

Legutóbb budapesti télikertekről, beépített teraszokról mutattunk képeket, az alább fantasztikus ólomüveg-ablakok azonban kissé távolabb, éspedig Belgiumban találhatók. De nem ám valamelyik nagy és híres vallon vagy flamand városban, hanem egy kis lélekszámú faluban – a neve is sajátos: Onze-Lieve-Vrouw-Waver -, amelynek egyetlen igazi nevezetessége az Orsolya-rendi nővérek intézete, ahol novíciákat képeznek. Ennek az intézetnek a dísze a pompázatos szecessziós télikert, amelyet azonban sajnos a bentlakókon és a tanítványokat látogató szülőkön kívül nem sokan láthatnak. Ahogy egy apácazárdához illik: az intézet zárt, legfeljebb ha diákcsere programban részt vevők fordulhatnak meg benne az említetteken kívül. Egy ilyen diákdelegáció tagja készítette az alábbi fotók többségét is és utóbb hozzájárult nyilvános felhasználásához.

onze-lieve-vrouw-waverA szecesszió eredetileg kivonulást, elkülönülést jelentett és a művészeti stílus úgy kapta ezt a nevet, hogy 1897-ben Bécsben negyvenkilenc művész kivonult a városi művészeti központból azzal a szent céllal, hogy új művészetet – Art nouveau – teremtsen.  Az irányzatra jellemző az állat- és növénymotívumok tobzódó használata. Logikusnak tűnik, hogy ilyen motívumok igencsak alkalmasak egy-egy zöld oázis létrehozásához, így a szecesszió és a télikert idejekorán egymásra találtak. 

Jellemző a stílusra a díszes ólomüveg-berakások alkalmazása. Ezek nemcsak ablakok, hanem elválasztó terek elemei is lehettek. Leghatásosabbak azonban akkor, ha átsüt rajtuk a fény: egy színes ólomüveg-kupola napsütésben fantasztikus fényhatásokat kelt a télikert belső terében.

>> A galéria képei kattintással kinagyíthatók: 

uvegkupola-teli-kerttukruzodo-olomuveg-ablaktelikert-szecessziowintergardenpelikanos-telikertepitesonze-lieve-vrouw-waverbelgiumi-telikertolomuveg-telikert_2olomuveg-telikert
< >

Ólomüveg ablakos szecessziós télikert az Orsolya-nővérek intézetében Belgiumban. Onze-Lieve-Vrouw-Waver – kis falu. Művészi télikertépítés – Képzőművészet, építészet, art nouveau

tartalom-marketing-blog

Ez a blog a tartalommarketing eszközeivel segíti elő egyes támogatott weboldalak kulcsszavas Google-helyezéseinek javítását az organikus találatok közt. További információk, tanácsok a honlapoptimalizálásról: Első helyre, oldalra kerülés a Google-keresőben SEO-szakember tanácsaival | Tartalommarketing - honlap kereső zöld marketing

Télikert képek – Teraszbeépítés

télikert képek - lépcsőNézegessen télikert-lépeket! Fotók télikertekről, beépített teraszokról. Görgessen lejjebb!

 

Terasz beépítés – télikert gyártás

A télikert egy többszörösen zöld megoldás.

  1.  Biztosítja a természet közelségét, növeli a zöldterületet olyan környezetben, ahol a beton, a fém, az üveg és a műanyag kiszorította a fákat, virágokat. Növényeket ment át a növény nélküli területre, megőrzi az élővilág egy kicsi darabját, ezzel hozzájárul a fajok fennmaradásához és a biodiverzitás megőrzéséhez.
  2. A zöld növények napfény hatására oxigént termelnek a fotoszintézis révén, ezzel javítják a lakás légterének oxigéntartalmat és ha nagyon pici mértékben is, de javítják a Föld légkörének összetételét.
  3. Mivel a télikertek üvegfallal és üvegtetővel vannak elválasztva a külvilágtól, érvényesítik az üvegházhatást: a télikert belső felületei felmelegszenek a napsugárzás hatására, ám a hősugarak számára az üveg átlátszatlan, így a meleg bennreked és a hő átadódik az épülettel közös falakon át a szomszédos helyiségeknek – így fűtési szezonban kevesebb gázt, szenet, fát kell elégetni a kellemes klíma fenntartásához, azaz csökken a fosszilis energiahordozók felhasználása és a károsanyag-kibocsájtás.

A fenti okok is közrejátszhatnak abban, hogy egyre több ház teraszát építik be tulajdonosaik: az eddig csak három évszakban használható terasz téliesítése gyakorlatilag egy szobát ad a lakáshoz és megoldja a szobanövények téli tárolását is. Mindehhez ráadásul a beüvegezett terasz vagy erkély igen esztétikus látvány és nagyban növeli az ingatlan értékét.

Budapesten professzionális cégek sokasága foglalkozik télikertgyártással, teraszbeépítéssel. A tervezés, az ajtók, ablakok, tetőelemek legyártása és a helyszíni beszerelés szakértelmet igényel – ne kísérletezzen házi módszerekkel, bízzon meg erre szakosodott építkezési vállalkozókat – eztán élvezze lakása zöld oázisát minden évszakban.  

Bőséggel talál további ötleteket, megoldásokat az egyik legmegbízhatóbb és legkedvezőbb árajánlatokat adó budapesti kivitelező cég honlapján, itt:

Szolgáltatás Budapesten:  Teraszbeépítés, télikertgyártás. A télikert építés többszörösen zöld megoldás, érvényesül benne a környezetvédelem és az energiatakarékosság is. Télikert fotók, terasz építés, ajtó és ablak gyártás, terasz beüvegezés, medencefedés, ház, épület, lakás. Virág- és növény- képek, fotó, galéria, zöld, környezet, természet, növények elhelyezése a lakásban, napfény, sugárzás. Fotó-galéria budapesti télikertekről: szobanövény, dísznövény. Üveg ajtó, tető, ablak

tartalom-marketing-blog

Ez a blog a tartalommarketing eszközeivel segíti elő egyes támogatott weboldalak kulcsszavas Google-helyezéseinek javítását az organikus találatok közt. További információk, tanácsok a honlapoptimalizálásról: Első helyre, oldalra kerülés a Google-keresőben SEO-szakember tanácsaival | Tartalommarketing - honlap kereső zöld marketing
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!