Tartalom és marketing

Google kereső marketing

google-kereso-marketing

A Google-keresések háza táján – mit mond a szakértő?

A cím szavaival akár el is játszhatnánk: benne foglaltatik a Google kereső mint univerzális webtartalom-kereső szoftver, de benne van a keresőmarketing is, mint az a speciális szakmai ágazat, amely a keresőtalálati pozíciók kihasználásával szerez piaci előnyt az online kereskedelemben webegységeikkel részt vevők számára, pontosabban azok számára, akik igénybe veszik ezt a  szolgáltatást. A keresőmarketing tehát a Google-keresőben elérhető megjelenésre alapoz és számos eljárást ismer a top helyezések megszerzésére. Ezek közt az első a klasszikus keresőoptimalizálás – a SEO -, amely az organikus (nem fizetett) találati helyezések megszerzésére irányul, az ide nem tartozó tevékenységekben a pozíciók megszerzése pénzfizetéssel történik (pl. találai oldal tetején újabban zölddel kiemelt hirdetési linkek.

keresomarketing szakember

Az eredeti tartalom kulcsfontosságú

A keresési marketing folyamatában és a SEO területén is az utóbbi időben az eredeti tartalom játssza a  legfontosabb szerepet. Szakértői vélemény szerint terméket, szolgáltatást értékesíteni, megrendeléseket begyűjteni csak olyan weblapok közvetítésével lehet, amelyek a kulcsszavas találati rangsor élére kerültek, ezt elérni viszont csak releváns tartalom közreadásával lehetséges. A Google ezzel voltaképp rákényszerítette a honlapok tulajdonosait, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű információt, leírást, adatot, képet, grafikont, táblázatot, hivatkozást – azaz tartalmat – helyezzenek el oldalukon. Mindenki jól jár: az igényesen elkészített website a topra kerül és üzleti forgalma megnő, a portékát neten kereső vásárló megfelelő infókhoz jut a termékről – a Google hitelessége pedig növekszik, mert a legjobb helyre vezeti a böngészőket. Minkét terület (SEO és Gugli) szakemberei tisztában vannak ezzel a kölcsönös egymásra utaltsággal, még ha olykor túl is akarnak járni egymás eszén.

A témát illetően kikértük egy SEO-szakértő véleményét, megkérdeztük Dr. Kállay O. Bélát, aki az internetes keresési preferenciák kutatásával foglalkozik, hogy tudná jellemezni a keresőmarketing folyamatát. A következőket mondotta:

Keresni jó. Találni jobb. De sokat keresni a legjobb – és ezt tudja minden marketinges szakember!

Ehhez tartsuk hát magunkat!

A SEO-szakértő szerint

a Google rákényszerítette a hontulajdonosokat és a keresőoptimalizálással foglalkozókat, hogy munkájuk nyomán megfelelő mennyiségű és minőségű eredeti tartalom kerüljön weboldalukra. Releváns tartalom, eredeti webtartalom, seo marketing, internetes szolgáltatás, linképítő szakember, optimalizáló szakértő,  honlap. Keresőmarketing projektek és témáik, kulcsszavaik 2016-ban: Tömeges SMS-küldés, mobilmarketing – Teraszbeépítés, télikert gyártás, pergola – Szamizdat könyv  

tartalom-marketing-blog

Ez a blog a tartalommarketing eszközeivel segíti elő egyes támogatott weboldalak kulcsszavas Google-helyezéseinek javítását az organikus találatok közt. További információk, tanácsok a honlapoptimalizálásról: Első helyre, oldalra kerülés a Google-keresőben SEO-szakember tanácsaival | Tartalommarketing - honlap kereső zöld marketing

Content marketing – tartalommarketing

tartalom-marketing

Tartalmi alapú marketing

A content marketing tartalmi alapú marketinget vagy egyszerűen tartalommarketinget jelent, magyarul egy szóba írandó, akárcsak a keresőmarketing.

A tartalommarketing mint tevékenység jellemző két mozzanata: 1) tartalmat állítunk elő; 2)ezt a tartalmat megjelentetjük (közreadjuk, publikáljuk) valamilyen médium segítségével (nyomtatott sajtó, elektronikus média, világháló). 

A tartalommarketing – a továbbiakban TM – jellemző színtere az internet, pontosabban az online megjelenési felületek, azaz a web. Az online felületeken azért helyezünk el tartalmat (szöveg, kép, hang, videó…), hogy növeljük egy termék ismertségét, kedvezően befolyásoljuk eladását, hogy növeljük egy kínált szolgáltatás iránti keresletet, illetve hogy megemeljük egy márka, forgalmazó vagy gyártó cég hírnevét, építsük brendjét. E pontokban – mind az eszközök, mind a célok tekintetében – a TM egybevág a PR-ral, ám a PR a termékhez keresi a fogyasztót, míg a TM a vásárlói igénynek megfelelő terméket keresi meg és mutatja be olyan információk közreadásával, amely tükrözi a fogyasztói tájékozódási elvárásokat, a vásárlók érdeklődését. 

Míg a reklám hangzatos szlogenekben, látványban, azaz formai megoldásokban gondolkozik, ehhez társít érzelmeket kiváltó arcot, képet, hangot (pl. gyerek, macska, csinos nő), és míg a public relations (PR) a kívánatos vonások hangsúlyozásán és többszöri variált újraismétlésén, a kiválóság és nélkülözhetetlenség hangoztatásán  kívül nem sokat nyújt,  addig a TM keretében létrehozott és publikált tartalom tárgyszerűens részletesen informál, széleskörűen és sokoldalúan tájékoztat, esetleg további gondolatokra ösztönöz.

A keresőmarketing, mint a TM szakága

A keresőmarketing célja valamely webfelület látogatottságának a növelése azon a réven, hogy az internetes keresések során minél több látogató érkezzen az adott helyre. Ezt a TOP keresőtalálati pozíciók megszerzésével lehet elérni (jellemzően az első Google-találati oldalra kerüléssel). Ebben a vonatkozásban a webhelytartalmak optimalizálása válik a TM részfeladatává, illetve minden olyan tevékenység – linképítés releváns honlapok létrehozásával, tartalommegosztásra alapozott közösségi marketing… -, amely tartalmi alapon segíti a kitűzött marketingcélok elérését. Ily módon a keresőmarketingben a tartalom létrehozása és megjelentetése nem közvetlenül népszerűsíti, ismerteti, teszi keresetté a célzott áruféleséget, hanem az internetes keresések eredménylistáinak (Google SERP) a felhasználása révén. Ez természetesen csak akkor lehetséges, ha az adott termék, márka, szolgáltatás, cég mint internetes entitás elérhető a  weben.   

tartalom-marketing-blog

Ez a blog a tartalommarketing eszközeivel segíti elő egyes támogatott weboldalak kulcsszavas Google-helyezéseinek javítását az organikus találatok közt. További információk, tanácsok a honlapoptimalizálásról: Első helyre, oldalra kerülés a Google-keresőben SEO-szakember tanácsaival | Tartalommarketing - honlap kereső zöld marketing
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!